Kompetenser

Marknadskommunikation
Jag har en akademisk examen (Fil. kand i företagsekonomi) med huvudämnet Marknadskommunikation – IHR (60 p) på Stockholms universitet. IHR är en managementutbildning som ger kompetens för tjänster som marknadschef, PR-ansvarig/kommunikationsansvarig eller som projektledare/planner inom reklam och PR. Utbildningen innehåller exempelvis marknadsanalys, marknadsföring, konsumentbeteende, reklam, ekonomistyrning, ledarskap, PR, varumärken och marknadsrätt. Gjorde projektarbeten för Utrikespolitiska institutet och för En Frisk Generation. Fick stipendium från Marknadsföreningen i Stockholm för goda studieresultat.

Efter utbildningen har jag haft tre tjänster med ansvar för kommunikationsfunktionen, varav två med personal- och budgetansvar.

Projektledning
Jag har alltid varit projektledare, även innan jag formellt hade utbildningen. Med egenskaper som drivande, strukturerad och med helikopterseende har jag oftast hamnat i den rollen. I skolan, i replokalen, som festarrangör m.m. Var med och startade en tidning på nittiotalet (Situation Sthlm), och kände behov av metoder och verktyg för att göra arbetet lättare. Hittade en 2-årig KY-utbildning till Projektledare inom medie- och informationsteknologi (Masters of Media) som passade utmärkt. Utbildningen gav i huvudsak kompetens att driva webb- och andra IT-projekt, och var både operativ och strategisk, med exempelvis grafisk produktion, webbproduktion, praktisk projektledning, företagsekonomi, IT-juridik, förhandling, försäljning, marknadsföring och ledarskap. Fick stipendium för bästa examensarbete.

Webb och sociala medier
Min första webbutbildning var på Masters of Media (97-99), och sedan dess har webben varit en väsentlig del av mitt arbetsliv hela vägen. Bloggade innan begreppet blogg fanns, har varit aktiv på Twitter och Facebook sedan 2007, har byggt ett antal egna webbsidor, byggt upp och drivit communities, mailinglistor, varit ansvarig för olika forum på nätet m.m.

I de flesta av mina tjänster har jag haft ansvar för webbplatsen, antingen som beställare, som innehållsproducent eller utvecklare. Jag har även arbetat som projektledare på webbyrå, utvecklat communities, kampanjsajter, intranät, extranät och företagswebbar.

På senare år har jag utvecklat Håll Sverige Rents närvaro i sociala medier, tagit fram bloggar och ansvarat för verksamheten på Facebook, Twitter m.m. Tog tillsammans med en kollega fram en sociala medier-strategi och policy, och har upphandlat verktyg för bevakning och analys av aktivitet och närvaro i sociala medier.

Redaktionellt
Trodde ett tag att jag skulle bli journalist. Eller fotograf. Och var med och startade en tidning – Situation Sthlm. Jobbade som journalist, fotograf, fotoassistent och bildredaktör i några år. Först helt utan utbildning, gick sedan Poppius journalistskola och GFU (fotoskola). Några år senare hamnade jag återigen på en redaktion – Sourze, där jag arbetade med utgivning av böcker. Älskar text och bild. Framför allt bild-text-och-form tillsammans. Sätt gärna en kamera i mina händer – jag älskar det!

Ledarerfarenhet
Har arbetat som projektledare för arbetsgrupper upp till tiotalet personer, med ansvar för projektbudget och resultat, och för merförsäljning till befintliga kunder. Har haft två tjänster med personalansvar och budgetansvar. Har deltagit i verksamhetsplanering, verksamhetsutveckling, suttit i ledningsgrupp samt drivit eget företag. Har gått kurser i ledarskap och gruppdynamik i mina utbildningar. Och så är jag ju mamma till två. Det kräver också sin ledare!

Idéer och utveckling
Jag är en kreativ människa som alltid haft en dragning till att arbeta med idéer och nyetableringar. Jag har en fallenhet för att utveckla och vidareutveckla koncept, produkter/tjänster och kommunikationslösningar. Exempelvis var jag med och grundade Situation Sthlm, tog fram nya distributionskanaler av pocketböcker på Sourze, var delaktig i utveckling av nytt restaurangkoncept och produkter inom hälsa. Jag har även drivit nätverk och tagit fram mobila applikationer och under en tid haft eget företag. Utöver detta har jag nästan alltid idéer om möjliga produkter/tjänster som man skulle kunna utveckla, men har inte haft möjlighet att realisera och vidareutveckla de flesta av dem. Skulle gärna se att jag hade möjlighet att få arbeta mer med detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: